niron - HWzone Forums
adplus-dvertising
Skip to content
  • Create an account

niron

registered user
  • Number of messages

    82
  • Join

  • Recently visited

About niron

  • Birthday 01/01/1980

More information

  • sex
    male
  • Computer specification
    CPU:
    Intel I7 4790k 4.4 GHz

    Motherboard:
    Asus MAXIMUS VII HERO Z97

    RAM:
    Corsair Vengeance Pro 32GB (4x8GB) DDR3 2400MHz PC3

    GPU:
    ASUS GeForce GTX 1080 8GB ROG STRIX OC Edition

    Fans:
    8x Corsair ML140 Pro LED, Red, 140mm Premium Magnetic Levitation

    HDDs:
    1x Samsung 950 PRO Series - 512GB PCIe NVMe - M.2
    1x Samsung 850 PRO - 1TB
    1x OCZ Storage Solutions Trion 150 Series 960GB 2.5 "7mm SATA III
    1x PNY 480GB EP7011 Enterprise SSD 2.5 "SATA III

    PSU:
    Corsair AX1200i with Corsair custom sleeved cables

    Chassis:
    Corsair 750D Airflow Edition

    CPU cooler:
    Corsair H110i GT

    OS: Windows 7 Ultimate 64 bit

Niron's ratings

Zone Wannabe

Zone Wannabe (2/6)

0

Rating

  1. I guess you mean enable / disable. In the current situation, consider that there may be a situation where there is a chance that the PCIe connection is not working properly, if you turn off the internal screen (disable) and the connection to the external display is not working properly - there will be no display at all and the board will not be usable until you remove the battery. The board and reset the BIOS settings (will return the view back to the screen of the board). for your consideration.
  2. That there is no case unrelated and unaffected. If not connected properly to the end and in a stable way certainly can affect.
  3. (In principle this setting should work) What options are there besides auto?
  4. Check if there is a display setting in the BIOS (reserved for the computer to mount from a graphics card of the board - internal \ onboard graphics or from an external video card). If not then it is very possible that the PCIe connection on the board is not working properly.
  5. Do not disconnect (internal) hardware while the computer is running, you may burn the component and other components!
  6. There are a few options that you should check before disqualifying the board: 1. It is indeed possible that the PCIe connection is not working properly. 2. What power supply do you have? Did you check that it is suitable for the card in terms of power consumption and that it is working properly? Have you tried connecting another power supply? Does the card have an unconnected Pcie6 / 8 connector port? 3. Did you try to disconnect the VGA (blue) cable connected to the board and see if the screen shows a display from the card after booting? 4. Did you try to replace an HDMI cable and check other connections on the screen / card? One of these connections may be incorrect. 5. Has the hard disk been new or had it already been on a previous operating system with a driver / driver of a screen before you connected the card? If so, was the previous driver removed with DDU software via safe mode and was an updated Nvidia driver installed?
  7. First of all, you need to understand whether this is a hardware problem (keyboard or faulty keys) or a software problem (drivers / office / other contents or operating system). What operating system do you have? What is meant by each format? Did you try to uninstall and reinstall the office? Any copy paste operation fails or only in specific software? Does this also happen to you in normal copying of files in the operating system? Have you tried connecting another mouse / keyboard to the same computer, rebooting and seeing if it comes back? It could also be that one of the improper mouse / keyboard drivers and removal and reinstallation will fix the problem. 1. Try restarting the computer first and see if it comes back. 2. If it comes back - replace keyboard + mouse, restart the computer and see if it happens again. *** If you have already checked the office software (uninstalled and reinstalled) and saw that the problem is not there - 3. If it comes back - there could very well be a problem with the mouse / keyboard drivers or the operating system files were damaged, then do the following: 3.1 The search will write CMD and run as administrator - 3.2 In the black window that opens, type sfc / scannow and press the ENTER key. It will run a system file health check. At the end you will see if he writes that he found damaged files and if he repaired or not.
  8. Suggests that you contact Dell Support and open a call about it: 1809444693 will ask you for the Service Tag code (usually found on the bottom of your laptop). They will check if the computer is still under warranty and if necessary they may also replace a component (depending on their test).
  9. First try connecting to a different dimm (memory slot) - of course the computer should be turned off while replacing the slot. Go through them all one by one (maybe in one of the others it will come up). One of the reasons for a black screen on startup is a memory failure. If there is still no display, it could very well be that the memory module model you bought is not supported / not properly supported by the board. Try to replace the memory module. Of course there is a possibility that the cable you connected from the computer to the monitor is defective
  10. Look if it's detected in BIOS, it could very well be a faulty disk. Turn off the computer. Disconnect and reconnect (try replacing the SATA cable and / or port on the board). Restart and see if it comes back. Try the same test on another computer if you have one. Check Disk Management to see if it is possible to change the status of the disk from Offline to Online. If the fault recurs it is probably a disk fault.
  11. Before reinstalling, check to see if you have UEFI / Legacy modes in the BIOS. If so - check if changing the different SATA controller modes (IDE / AHCI / RAID) in both UEFI mode and Legacy will cause the operating system to go up. You should try running windows repair \ startup repair (do you have 10 or 7?) With the installation disk of the operating system installed, most of the time it does not work - sometimes yes. You can try to fix the references when the computer starts up on the boot via CMD from the installation disk: bootrec / fixmbr bootrec / fixboot bootrec / rebuildbcd but even this does not always work. In any case, before reinstalling the operating system (if you install) - back up the information that is important to you from the disk. Connect it as an additional disk to another computer and copy the information you need to an on-key disk or an external backup disk.
  12. A logical option, but it seems complicated for him to test. Requires someone with knowledge (technician / system person).
  13. PXE should not be relevant to the issue in this case. Usually PXE is a referral to migration from the network from a specific address (for example, an enterprise work environment from a domain, such as an installation server or terminal) and is not relevant to a home network. At most it will come down to the fact that it will delay the boot time until it switches to the next boot device. First of all, you should check out the steps suggested by jackhammer (can take time and you should linger and perform properly to rule out or find the source). If after the tests the problem is not resolved, in the absence of information there are a few more things to rule out: Is the MODE SATA CONTROLLER MODE configured as IDE / AHCI / RAID ???? Changing the setting of the controller from what it was when it was installed from the operating system can cause the operating system audio to not go up (usually defined as an IDE on older computers or AHCI). 1. Could it be that some of the system partition (UEFI partition) partitions are on the IDE disk outside the boot order? (Sometimes if there is more than one hard disk some of these partitions are physically defined on a disk other than the one on which drive C is installed). Try to return the IDE disk to boot order in different locations in ascending order and see if it goes up. If not, return outside the boot order as the image you attached. 2. As a last option, you can always return the BIOS settings to the default (load default), if you do not manually set a specific ascension order. In some cases this solves the problem. *** Note that if you have changed settings in the BIOS (other than ascension order), if you do not remember or are not sure what and how - do not rush to change to the default because later redefine (without knowledge) can be problematic and can do more harm than good.
  14. Different panels (and manufacturers) will allow access to the BIOS through different buttons, so I asked. In general: To enter BIOS via function key Turn the PC on. The PC screen displays the Lenovo logo. Immediately and repeatedly press (Fn +) F2 or F2 or via F1 key. Accessing the BIOS may take multiple attempts.
×
  • Create new ...

At the top of the news:

new on the site